Tusen takk 2016, – velkommen 2017!

År 2016 var ett spennende år der jeg lærte mye nytt om kosthold, helse og mental trening. Jeg føler at jeg i 2016 fant ut hva det er som fungerer for meg når det kommer til det å gjenfinne god helse og å vedlikeholde den, -og jeg gleder meg til å fortsette med dette i 2017! 
 
nyttarsforsett

Synergys produkter har hjulpet meg utrolig mye, og det bare i løpet av ett par måneder

 
Med diagnosene fibromyalgi og ME/CFS opplever mange mye smerter i kroppen sin. Det kan forklares som å oppleve følelsen av å være forgiftet, følelsen av at alt blodet i er forvandlet til tykk tjære eller lim, følelsen av konstant melkesyre i armer og bein, smerter som ligner neglesprett, brennende, flammende, pulserende. Med disse utmattende smertene i kroppen, blir og er man kraftløs og uten energi. Vi blir følgelig mye sengeliggende, og passiviteten i seg selv gjør at symptombildet forsterkes ytterligere, blant annet pga nedsatt blodsirkulasjon. I tillegg kan man nevne nedsatt konsentrasjon og hukommelse, hjernetåke, magetrøbbel, og iskalde hender og føtter.
 
synergy
Synergys Proargi9 unike sammensetning bidrar blant annet til å øke blodsirkulasjonen og å gjøre blodårene mer fleksible. Selv opplever jeg virkningen ved at alle de overnevnte symptomene i muskulaturen og blodbanen reduseres betraktelig eller forsvinner helt, og det bare etter noen dager. Dermed gjenfinner jeg kraft i musklene og utholdenheten øker!
 
I tillegg drikker jeg Synergys e9, en helt naturlig energidrikk som samtidig er ett kosttilskudd. Denne har for meg erstattet kaffe, fordi kaffen har dårlig påvirkning på trette binyrer, men også fordi jeg som regel opplever en energikræsj i etterkant. Med Synergys e9 opplever jeg derimot en jevn og varig energi gjennom dagen, i tillegg til ett forbedret humør. Og dette skjer uten at jeg har fått i meg kunstige tilsetningsstoffer eller ekstreme mengder sukker! 
 

Zinzino Oil gjenoppretter fettsyrebalansen for meg

Zinzino Balance Oil inntar både barna og jeg hver dag fordi vi ønsker å gjenopprette en balanse i fettsyrene. Det er helt normalt at vi nordmenn har for store mengder Omega 6 i forhold til Omega 3. Omega 6 får vi lett gjennom maten og godsakene vi spiser, mens vi derimot får for lite av Omega 3. For mye Omega 6 kan faktisk bidra til hjertesykdommer og skape betennelser i kroppen (mens en riktig mengde hindrer dette).
 
Omega 3 er blant annet viktig for cellemembranens smidighet, -myke celler tar til seg mer næring. Dessuten så trenger hjernen også store mengder Omega 3, -ekstra dersom du sliter med ADHD slik som jeg. Dette fordi omega 3 bidrer til økt produksjon av signalstoffet dopamin. Vi med ADHD har for liten produksjon av signalstoffet dopamin, og det får sine følger.. 
 

Helt RÅ mat!!

I tillegg til disse kosttilskuddene har jeg endret kosthold de siste årene, derav bildet av alle grønnsakene..:)
 
Jeg skal ikke skryte på meg at jeg har blitt kjempeflink, for med meg går slikt litt i perioder. Men til å ha vært en som nærmest livnærte seg på brød alene, har jeg gjort enorme endringer ved å kutte ut alt som inneholder gluten, laktose (melk) og egg. I tillegg spiser jeg lite sukker, og har måttet redusere hvitløk, mais og løk pga følsom mage/tarm.
 
Jeg har LGS (lekk tarm syndrom) og IBS (irritert tarm syndrom) i perioder, alt ettersom hvor flink jeg har vært med kostholdet. Rett mat, og da helst helt naturlig mat uten ingredienser (da er vi nede på raw food), og gjerne økologisk, tror jeg er rette veien å gå for de fleste, uansett situasjon. I de periodene der jeg har vært flink til å lage maten selv, og fått i meg sunn mat, har jeg følt meg mye bedre, med økt energi og reduserte smerter i kroppen. Jeg har til og med opplevd økt konsentrajon, bedre hukommelse og mindre uro, -dvs at mine ADHD symptomer blir sterkt redusert! Når det kommer til kosthold og tarmhelse, føler jeg at jeg kunne skrevet i timesvis, men jeg går vel heller hoppe videre til neste punkt..:)
 

På tide å gi bakstussen ett løft!

Bildet av Lene Alexandras Buttliftprogram deler jeg med skrekkblandet fryd. Jeg har de siste årene ikke vært i stand til å trene, pga et alt for lite energinivå som bare ble brukt opp etter en liten treningsøkt. Jeg kunne bli liggende en uke etter en slik fysisk utskeielse.
 
Alt det overnevnte (Synergy, Zinzino, kosthold) har derimot gjort at jeg nå kjenner at kroppens velvære er på rett vei, og spesielt etter at jeg begynte på Synergys Proargi9 og Zinzino oljen, har jeg merket at musklene har våknet til liv, -de har nå LYST til, og kapasitet til å begynne å trene igjen. Jeg har iallefall kjent en stor endring!
 
De siste årene, mens jeg har vært sengeliggende pga utmattelse og smerter, har jeg fulgt med på forskjellige treningsprofiler på Instagram og bare drømt om å trene. Jeg har ALLTID hatt lyst til å trene, men jeg har alltid møtt veggen eller gitt opp etterhvert fordi jeg har slitt meg ut. Nå vet jeg derimot at jeg har spist helt feil, fått i meg for lite næring generelt, og at det er på tide å endre kurs når det kommer til kosthold og trening.
 
Jeg har ikke fått skreddersydd meg noe kosthold/diett ennå, men jeg føler jeg er på rett vei, -og jeg har både LA Lifestyle og Helene Ragnhild å bruke til hjelp etterhvert som jeg skulle ønske det. Lene Alexandra sitt Buttlift treningsprogram kjøpte jeg nyttårsaften får å gi meg selv ett spark bak og motivasjon til å gjøre endringer med bakstussen min, som virkelig har fått betale for all passivitet de siste årene. 
 

Årets nyttårsforsetter!

 
Jeg er ikke særlig for det å komme med en masse nyttårsforsetter, men jeg har min egen versjon av det hele:
 
Jeg velger å FORTSETTE dette NYE ÅRET 2017 med alt det bra og virkningsfulle jeg har kommet frem til de siste årene!
 
Mitt mål og ønske for det første halvåret av 2017 er å gjenoppbygge muskelmasse (jatakk til bikinifit rumpe og lår!!) og å komme meg ut i jobb igjen.
 
Jeg har begynt å våkne til liv igjen, etter en lang dvale, og ønsker dermed også å gjenoppta mine interesser for tekst og fotografi, gjerne kombinert, og da på frilansbasis.
 
Jeg har også lyst til å jobbe aktivt med å anbefale de virkningsfulle produktene jeg inntar videre til andre, fortsette å tilegne meg kunnskap om kosthold, trening, helse og mental trening, og å få bekjempet perfeksjonismen, allergien mot rutiner, og prestasjonsangsten. 
 
2016 ga meg mye bra, og jeg skal sørge for at 2017 blir trippel så bra! =) Det er fortsatt mye å lære, og jeg gleder meg! =)
 
Jeg ønsker dere alle ett GODT NYTT ÅR! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *