Oppussing av stue – før og etter

Endelig skal dere få en sniktitt inn i huset vårt. 🙂

Det er helt utrolig å tenke på hvor mye som har skjedd her siden april i fjor da vi kjøpte gården. Jeg satt nettopp og bladde gjennom bilder fra sommeren 2016, og da var faktisk hele huset vårt strippet. Både tak og vegger var revet i andre etasjen, og igjen stod bare ett skjelett av ett hus. 

De siste 15 årene (eller noe slikt) har rommet jeg nå skal vise dere blitt brukt mest som ett lagringssted. Daværende beboer valgte å bruke rommet ved siden av som stue, det rommet som vi etterhvert skal pusse opp og ta i bruk som spisestue. 

Enda lenger tilbake i historien ble stua kalt for «finstua». Da var rommet kun i bruk ved spesielle anledninger, -ellers stod det ubrukt. Jeg kan nesten se for meg hvordan penkledde folk satt rak i ryggen utpå kanten av stolene sine og spise middag her inne. Kanskje feiret de jul eller 17.mai?

Det er en litt rar tanke for oss som nå oppholder oss daglig i nettopp dette rommet. Vi har praktisk talt grodd fast i sofaen, og vi har allerede hatt mange koselige daffestunder foran TV’n med film. Her ligger vi slengt, både hund og familie, i sofaen. Det skulle tatt seg ut dersom fortidens beboere fikk se noe slikt!

Da vi tok over huset var rommet fullt av møbler og ting. Etter gjennomgang og opprydding ble noe satt inn på den fremtidige spisestuen for senere bruk. 

Stuen er kanskje det rommet vi har hatt aller minst å gjøre i. Det er blitt satt inn nye vinduer, taket har fått noen nye strøk, jeg har pusset ned gulvet og malt det, og deretter ble tømmerveggene også malt. 

Kistebordet har jeg hatt i mange år, -jeg elsker det fortsatt. Her har jeg pyntet med en monstera i vinduet og krysantemum på bordet. Planter fra Mester Grønn så klart..:)
Fargen på veggen heter Illuminated Paris fra Nordsjö. Jeg beskriver fargen som gråblå.
 

Russerstøveren Nikita poserer i sofaen. 🙂 På veggen har vi hengt en vridd furu fra fjella i Haltdalen. En herlig detalj som alle bemerker når de kommer inn i rommet. 😉 Legg merke til den herlige strukturen i tømmeret. Du kan se hvert øksehogg tydelig. <3

Disse vintage settebordene la jeg min elsk på med en gang jeg så dem, men jeg hadde ikke planlagt å sette de slik; det bare ble sånn, og slik tror jeg det får bli. I like it! 
Her har jeg pynta med en yuccapalme fra Mester Grønn, og en liten plante jeg ikke husker navnet på. Hjorten er også fra Mester Grønn. 

Denne syns jeg er så herlig. Kaffeplante med eget økosystem inni glasset. Det er meningen at man skal la lokket være på for alltid. Planten sørger for egen luft og fuktighet, så dersom du åpner lokket, forstyrrer du økosystemet. Mester Grønn på Morenen kjøpesenter har fått inn flere slike nå, så dersom du syns denne høres kul ut, syns jeg du kan komme å kjøpe en av meg når jeg er på jobb! =)

Kontorkroken min, slik den er nå. Det er ikke meningen at jeg skal ha kontor i stua, men ett sted må jeg jo sitte. 🙂 Skrivebordet hadde egentlig svigerinna mi tenkt at gutta kunne få, men det endte opp med at ingen av dem ville ha den. Så da har jeg tatt den i bruk inntil videre. Den passer godt sammen med fargene i setteborda og stolen. Ellers en ganske vrien krok å få fotografert pent!

De siste ukene har det skjedd mye i huset, -det gjør det hele tiden. Pipa har blitt restaurert, og nye vedovner satt på plass. Vi har fått lagt de samme flisene under begge ildstedene som de vi har i gangen og på badet. Etterhvert skal murveggen bak ovnen males gråhvit. Det blir nok stilig! =)

Det eneste jeg savner i stua nå, er bra lyskilder. Dette er noe vi ikke har råd til å prioritere helt ennå, så her er det ganske mørkt på kveldstid. Er du flink med belysning må du gjerne komme med tips! =)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *