Min første fotobok – Reisen til Bonnieux!

For tre år siden reiste en venninne og jeg til Frankrike på en skreddersydd reise (sammensatt av meg), med det enkle formål om å få oppleve landskapet, vingårdene og landsbyene hvor mesteparten av filmen «A Good Year» ble spilt inn. Selve ideen om en reise og budsjettet til det var en gave til meg fra mannen min, som ønsket at jeg skulle få muligheten til å slappe av og hente meg inn etter å ha vært utmattet over lang tid. Lite ante han (eller vi) om at denne reisen kom til å bli noe av det mest fantastiske jeg har opplevd, og at det skulle sette så dype spor i både Linda og meg! Jeg er han evig takknemlig for den fantastiske og kjærlige gaven!

Både Linda og jeg kom så klart hjem med hundrevis av flotte bilder. De siste tre årene har jeg forsøkt gjentatte ganger å sette meg ned for å redigere bildene og få de inn i en fotobok, men det har ikke vært helt enkelt. Enten har jeg blitt overveldet av mengden og ikke klart å redigere stort, eller så har jeg blitt dratt inn i atmosfæren av Luberon og de nydelige landsbyene, og rett og slett «forsvunnet» vekk fra nåtid og tilstedeværelse i leiligheten ved arbeidsbordet. Jeg har funnet meg tassende rundt i leiligheten i en slags zombielignende tilstand, fordi bildene har satt meg så kraftig tilbake inn i reisen at jeg nærmest opplevde at jeg var tilbake i Bonnieux. Med andre ord; reisen skapte sterke og gode minner, og atmosfæren smitter fortsatt over på meg når jeg ser bildene. Herlig!

Ikke har det vært lett å holde motivasjonen oppe og å klare å gjennomføre ett så stort fotoprosjekt heller. Perfeksjonismen tok ofte overhånd, og med lite energi i tillegg stopper det meste opp. Men de siste månedene har jeg begynt å jobbe med å bli kvitt den hemmende perfeksjonismen og heller begynne å LEKE MEG litt. Resultatet har blitt blant annet en egenkomponert sang (med egen tekst og melodi), noen flotte bilder fra noen koselige, private fotoseanser, en ny kortfilm (også privat, kun for leken og kosens skyld), -og nå også en fotobok. ENDELIG.

Jeg valgte å lage fotoboken relativt stor, for her skulle bildene komme til sin rett. Jeg er kjempefornøyd med resultatet og syns at 30x30cm er perfekt i denne sammenheng..:) Jeg har blitt utrolig glad i boka mi, og vil gjerne vise den til hele verden! Men siden dét er litt vanskelig, har jeg heller tatt noen bilder av noen av sidene i boken, slik at dere kan få ett inntrykk av den.

Jeg bestilte to utgaver av boken, og ga den ene i tidlig julegave til Linda. Hun ble overlykkelig da hun åpnet gaven og så hva det var, og jeg var så letta over å kunne få gi gaven så mange dager før jul, -for jammen var det tortur å skulle gå å holde noe så flott hemmelig for en av mine beste venninner!! =)

Etter masse gode tilbakemeldinger, har jeg nå begynt å leke med tanken om å gjøre noen små justeringer i boken, og slik tilpasse den for salg. Boken er fullspekket med flotte bilder fra de gamle og rustikke gatene i Bonnieux, Gordes og Roussillon, i tillegg til Paris innledningsvis. Det mest spesielle med bildene er vel det at det ikke finnes ett menneske i de fleste av bildene. Gatene er fullstendig tomme for turister og innbyggere, og dermed rettes fokus mot arkitekturen og strukturen i gatene, og alle andre små detaljer. Det er vel dét jeg selv elsker mest med både reisen og bildene. Det var så rolig og harmonisk å tasse rundt i de tomme gatene i fred og ro. =)

_DSF7422

_DSF7423 _DSF7424 _DSF7425 _DSF7426 _DSF7427 _DSF7428 _DSF7429 _DSF7430

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *